GK QUESTIONS WITH ANSWER -PUBLISHED ON 07/06/2017

Question #1:-The National Social Assistance Programme (NSAP) was launched in
 A:-1990
 B:-1992
 C:-1995
 D:-1997
 Correct Answer:- Option-C

Question #2:-Who was the President of Indian National Congress in the Lucknow Session of 1916 ?
 A:-A.C. Majumdar
 B:-C. Sankaran Nair
 C:-Jawaharlal Nehru
 D:-Subhash Chandra Bose
 Correct Answer:- Option-A

Question #3:-The Indian University Act, 1904 was passed by
 A:-Lord Dufferine
 B:-Lord Hardinge
 C:-Lord Lytton
 D:-Lord Curzon
 Correct Answer:- Option-D

Question #4:-The Capital City of the Second Chera Empire
 A:-Mahodayapuram
 B:-Uraiyur
 C:-Naura
 D:-Ezhimala
 Correct Answer:- Option-A
Question #5:-The Gavi Eco-Tourism Project is in the district of
 A:-Kollam
 B:-Idukki
 C:-Ernakulam
 D:-Pathanamthitta
 Correct Answer:- Option-D
Question #6:-'Nirvritipanchakam' is a work of
 A:-Vaghbadananda
 B:-Kumaran Asan
 C:-Vaikunta Swamikal
 D:-Sree Narayana Guru
 Correct Answer:- Option-D

Question  #7:-The Headquarters of Gender Park is at
 A:-Calicut
 B:-Malappuram
 C:-Thiruvananthapuram
 D:-Ernakulam
 Correct Answer:- Option-C

Question  #8:-The historic 'Ezhava Memorial' was submitted in
 A:-1891
 B:-1893
 C:-1896
 D:-1898
 Correct Answer:- Option-C

Question  #9:-Which among the following is not associated with Vakkom Moulavi ?
 A:-'Swadeshabhimani'
 B:-'Al-Hilal'
 C:-'Al-Islam'
 D:-Travancore Muslim Mahajana Sabha
 Correct Answer:- Option-B

Question  #10:-The First General Secretary of SNDP Yogam
 A:-Kumaran Asan
 B:-N. Krishnan
 C:-Sree Narayana Guru
 D:-C. Krishnan
 Correct Answer:- Option-A
Question15:-

No comments:

Post a Comment