ONLINE EXAM GK QUESTION ANSWERS 2017

Question #1:-The social reformer who got Padma Bhushan in 1966 ?
 A:-V.T.Bhattathiripad
 B:-Poikayil Yohannan
 C:-Mannathu Padmanabhan
 D:-Sahodaran Ayyappan
 Correct Answer:- Option-C
Question #2:-Siachen Glacier located in which mountain range
 A:-Satpura
 B:-Aravalli
 C:-Eastern karakoram
 D:-Vindhya
 Correct Answer:- Option-C

Question #3:-In which Indian state, the tropic of cancer does not passes?
 A:-Maharashtra
 B:-Gujarat
 C:-Rajasthan
 D:-Tripura
 Correct Answer:- Option-A

Question #4:-Which is the period of 12th five year plan of India?
 A:-2012-2016
 B:-2013-2018
 C:-2011-2016
 D:-2012-2017
 Correct Answer:- Option-D

Question #5:-The Indian state having the least poverty rate as per the annual report of RBI published on 2013
 A:-Arunachal Pradesh
 B:-Gujarat
 C:-Goa
 D:-Assam
 Correct Answer:- Option-C

Question #6:-In which year RIN Revolt occurred?
 A:-1946
 B:-1945
 C:-1947
 D:-1930
 Correct Answer:- Option-A

Question #7:-'Jallian Wala Bagh' is situated in which state
 A:-Orissa
 B:-Punjab
 C:-Bengal
 D:-Bihar
 Correct Answer:- Option-B

Question #8:-Which among the following rivers in Kerala flows towards west?
 A:-Kabani
 B:-Bhavani
 C:-Pambar
 D:-Periyar
 Correct Answer:- Option-D

Question #9:-Julian Assange is a national of ___
 A:-America
 B:-Swedan
 C:-Australia
 D:-England
 Correct Answer:- Option-C

Question #10:-Which is the lowest mountain pass in the western ghats?
 A:-Nathula pass
 B:-Khyber pass
 C:-Palakkad pass
 D:-Thamarassery pass
 Correct Answer:- Option-C

Question #11:-In which district the famous Mathikettan Shola National Park is situated ?
 A:-Wayanad
 B:-Idukki
 C:-Palakkad
 D:-Pathanamthitta
 Correct Answer:- Option-B

Question #12:-Who is the present Prime Minister of Bhuttan?
 A:-Tshering Tobgay
 B:-Jigme Thinley
 C:-Sangay Ngedup
 D:-Khandu Wangchak
 Correct Answer:- Option-A

Question #13:-Name the organization that Vakkom Abdul Khader Moulavi set up at Nilakkamukku
in 1918
 A:-Muslim Taluk Samajam
 B:-Islam Dharma Paripalana Sangam
 C:-Hadiyyul Islam Sangam
 D:-Vakkom Taluk Samajam
 Correct Answer:- Option-B

Question #14:-Manan Chandra is related with which game ?
 A:-Chess
 B:-Snooker
 C:-Shooting
 D:-Swimming
 Correct Answer:- Option-B

Question #15:-Neolithic cave site of Edakkal is situated in which district of Kerala
 A:-Wayanad
 B:-Kannur
 C:-Kollam
 D:-Idukki
 Correct Answer:- Option-A

Question #16:-Which country shares longest border with India?
 A:-China
 B:-Bangladesh
 C:-Pakistan
 D:-Nepal
 Correct Answer:- Option-B
Question #17:-Who was the first General Secretary of SNDP Yogam ?
 A:-Kumaranasan
 B:-Sri Narayana Guru
 C:-Dr.Palpu
 D:-Sahodaran Ayyappan
 Correct Answer:- Option-A

Question #18:-Who among the following wrote Tuhfat-ul-Muwahhidin ?
 A:-Sir Sayyid Ahmed Khan
 B:-Iswara Chandra Vidhyasagar
 C:-Moulana Abul Kalam Azad
 D:-Raja Ram Mohan Roy
 Correct Answer:- Option-D

Question #19:-Who founded the Servants of India Society in 1905?
 A:-M.G.Ranade
 B:-Bal Gangadar Tilak
 C:-Dadabai Navroji
 D:-Gopala Krishna Gokhale
 Correct Answer:- Option-D

Question #20:-The person who is known as 'Deshabandhu'?
 A:-C.F.Andrews
 B:-C.R.Das
 C:-Motilal Nehru
 D:-W.C.Banerjee
 Correct Answer:- Option-B

No comments:

Post a Comment