ONLINE EXAM GK QUESTION ANSWERS

Question1:-The Araya Samajam was founded by
 A:-Sahodaran Ayyappan
 B:-Pandit Karuppan
 C:-Ayyankali
 D:-Ayya Vaikunda Swamikal
 Correct Answer:- Option-B
Question2:-In which newspaper "Veenapoov" of Kumaranasan firstly published ?
 A:-Mathrubhoomi
 B:-Kerala Kaumudi
 C:-Mithavadi
 D:-Vivekodayam
 Correct Answer:- Option-C
Question3:-Who write the Mahakavya named 'Vishaka Vijayam' ?
 A:-A.R. Raja Raja Varmma
 B:-Ulloor
 C:-Kerala Varmma Valiya Koyithamburan
 D:-Vallathol
 Correct Answer:- Option-C
Question4:-Which Part of Indian Constitution deals about State Administration ?
 A:-`5^(th)` Part
 B:-`7^(th)` Part
 C:-`6^(th)` Part
 D:-`8^(th)` Part
 Correct Answer:- Option-C
Question5:-Which book is also known as 'Keralaramam' ?
 A:-Nijananda Vilasam
 B:-Hortus Malabaricus
 C:-Samshepa Vedartham
 D:-Vasantholsavam
 Correct Answer:- Option-B

Question6:-The year of 'Temple entry proclamation'.
 A:-1936 Dec. - 12
 B:-1936 Nov. - 12
 C:-1936 Sept. - 12
 D:-1936 Oct. - 12
 Correct Answer:- Option-B
Question7:-'Mundhiri Kinar' is related to which social reformer ?
 A:-Ananda Thirthan
 B:-Ayyankali
 C:-Agamananda Swami
 D:-Vaikunda Swamikal
 Correct Answer:- Option-D
Question8:-The first Attornigeneral of India
 A:-M.C. Sedalvad
 B:-C.K. Daftari
 C:-V. Narahari Rao
 D:-Gulsarilal Nanda
 Correct Answer:- Option-A
Question9:-The first Butterfly Safari Park in Asia.
 A:-Thenmala
 B:-Mathikettan Chola
 C:-Shalimar
 D:-Kasiranga National Park
 Correct Answer:- Option-A
Question10:-Right to Education Act passed by Indian Parliament.
 A:-August - 2009
 B:-August - 2008
 C:-September - 2009
 D:-August - 2010
 Correct Answer:- Option-A
Question11:-The first RTI Application submitted by
 A:-M. Vijaya Kumar
 B:-Theresa Bhatacharya
 C:-Shahid Raza Burney
 D:-P.A. Abraham
 Correct Answer:- Option-C

Question12:-The drama 'Punarjanmam' written by
 A:-Thakazhi Sivasankara Pilla
 B:-P. Kesava dev
 C:-Lalithambika Anthrjanam
 D:-S.K. Pottakkad
 Correct Answer:- Option-C
Question13:-Chattambi Swamikal born in
 A:-Patyam
 B:-Venganoor
 C:-Kannamoola
 D:-Chavara
 Correct Answer:- Option-C
Question14:-The Autobiography of A.K Gopalan
 A:-Jeevitha Katha
 B:-In the cause of the people
 C:-Marakkatha Ormakal
 D:-Ente Jeevithanubhavangal
 Correct Answer:- Option-B
Question15:-The statue of Akkammacheriyan erected at
 A:-Venganoor
 B:-Thrissur
 C:-Thycaud
 D:-Vellayambalam
 Correct Answer:- Option-D
Question16:-Which novel of Kesava Dev based the tragedy of partition of India ?
 A:-Ayalkar
 B:-Bhranthalayam
 C:-Adhikaram
 D:-Munnottu
 Correct Answer:- Option-B

Question17:-The National Food Security Act was signed into law on
 A:-`12^(th)` Sept. - 2013
 B:-`12^(th)` Nov. - 2013
 C:-`22^(nd)` Sept. - 2013
 D:-`22^(nd)` Nov. - 2013
 Correct Answer:- Option-A
Question18:-Who said "Iam the leader, shoot me first before you kill others" ?
 A:-Sarojini Naidu
 B:-A.V. Kuttimalu Amma
 C:-Annie Besent
 D:-Akkammacheriyan
 Correct Answer:- Option-D
Question19:-Among the following which is the book of Herman Gundert ?
 A:-Puthan Pana
 B:-Mishiha Charitham
 C:-Sathyaveda ltihasam
 D:-Janova Parvam
 Correct Answer:- Option-C
Question20:-Which Article of Indian Constitution deals about the prevention of untouchability ?
 A:-Article - 16
 B:-Article - 14
 C:-Article - 21
 D:-Article - 17
 Correct Answer:- Option-D

PSYCHOLOGY MULTIPLE CHOICE QUESTION ANSWERS

Question # 1. Children learn through modeling or imitation. Such a suggestion would be best associated with
A) Skinner
B) Pavlov
C) Bandura
D) Erikson
Answer: C) Bandura

Question # 2. Which list below explains Maslow's hierarchy of human needs?
A) justice, security, esteem, safety
B) physiological, safety, social, esteem, self-actualization
C) safety, esteem, security, social
D) none of these
Answer:  B) physiological, safety, social, esteem, self-actualization

Question # 3. If one believes a child will "grow out of it", referring to a behavior or a stage, this is best related to which theory?
A) maturational
B) psychosocial
C) Sensitive
D) constructivist
Answer:  A) maturational


Question # 4. Sigmund Freud saw the self as having three parts. The first is
A) the id.
B) the ego.
C) the superego.
D) the latency period.
Answer:  C) the superego.

Question # 5. Gender differences are influenced by
A) culture.
B) environment.
C) nature and nurture.
D) all of these
Answer:  D) all of these

Question # 6. Maturational theory suggests
A) children are influenced greatly by their environment.
B) children grow and change based upon their own genetic makeup.
C) children are born as blank slates.
D) all of these
Answer:  B) children grow and change based upon their own genetic makeup.


Question # 7. Sigmund Freud is known for
A) stages of cognitive development.
B) the theory of psychosexual development.
C) studying the behavior of monkeys.
D) none of these
Answer:  B) the theory of psychosexual development.

Question # 8. Piaget's three mechanisms for learning include
A) homologous, hierarchical, decalage.
B) adaptation, assimilation, and accommodation.
C) sensorimotor, preoperational, and concrete operations.
D) reinforcers, stimulus, and response.
Answer: B) adaptation, assimilation, and accommodation.

Question # 9. Behavioral theorists include
A) Pavlov, Skinner, and Watson.
B) Piaget, Vygotsky, and Freud.
C) Bandura, Pavlov, and Piaget.
D) none of these
Answer:  A) Pavlov, Skinner, and Watson.


Question # 10. Which of the following terms are related to Lev Vygotsky?
A) sensorimotor, preoperational, concrete, and formal operations
B) zone of proximal development
C) scaffolding
D) Both B and C
Answer:  D) Both B and C

More Question answers will be published soon.
These questions Copied from www.questionpapersdownload.com visit  www.questionpapersdownload.com for more questions

DRAFTSMAN (ARCHITECTURE) EXAM QUESTION ANSWERS

PROVISIONAL ANSWER KEY
Question Paper Code: 48/2017/OL
Category Code: 065/2016
Exam: Draftsman (Architectural) Gr.I
Medium of Question: English
Date of Test 19-06-2017
Department PWD Architectural Wing
Alphacode A

Click here for Questions from 1 to 50 with Answer

Question51:-In order to determine the natural features such as valley river lakes etc. the surveying is preferred is
 A:-City surveying
 B:-Location surveying
 C:-Cadastral surveying
 D:-Topographical surveying
 Correct Answer:- Option-D
Question52:-When the position of a point is to be located accurately by a perpendicular offset, the direction of perpendicular
is set out by means of
 A:-Theodolite
 B:-Optical square
 C:-Dumpy level
 D:-Planimeter
 Correct Answer:- Option-B
Question53:-In an optical square, the angle between the first incident ray and the last reflected ray is
 A:-60°
 B:-120°
 C:-90°
 D:-150°
 Correct Answer:- Option-C
Question54:-The obstacle which obstructs vision but not chaining is a
 A:-River
 B:-Pond
 C:-Hill
 D:-All of these
 Correct Answer:- Option-C
Question55:-In a prismatic compass, the zero of the graduated ring is located at
 A:-North end
 B:-South end
 C:-East end
 D:-West end
 Correct Answer:- Option-B
Question56:-The magnetic bearing of a line is 55°30’ and the magnetic declination is 4°30’ West. The true bearing of a line
will be
 A:-30°
 B:-34°30’
 C:-49°
 D:-51°
 Correct Answer:- Option-D
Question57:-The theodolite is an instrument used for measuring very accurately
 A:-Horizontal angles only
 B:-Vertical angles only
 C:-Horizontal and vertical angles
 D:-Linear measurements
 Correct Answer:- Option-C
Question58:-The image formed by the objective in the plane of crosshairs is
 A:-Real and straight
 B:-Real inverted
 C:-Virtual and straight

COMPUTER QUESTIONS

Question # 1.  An example of an Optical Storage device is:
A. Magnetic Tapes
B. USB Disk
C. Floppy Disk
D. DVD

Question #2. You must instruct the ____________________ to start the application software.
A. operating system
B. memory
C. utility program
D. processor

Question #3. A server program:
A. should run only when needed
B. should run all the time
C. both A and B above
D. none of the above

Question #4. Input may be in the following forms:
A. OCR, MICR and CPU
B. VGA, SVGA and XVGA
C. OCR, MICR and OMR
D. OMR, VGA and OCR

Question #5. HTML stands for:
A. Hyper Text Make up Language
B. Higher Text Mark up Language

GK QUESTIONS WITH ANSWER -PUBLISHED ON 07/06/2017

Question #1:-The National Social Assistance Programme (NSAP) was launched in
 A:-1990
 B:-1992
 C:-1995
 D:-1997
 Correct Answer:- Option-C

Question #2:-Who was the President of Indian National Congress in the Lucknow Session of 1916 ?
 A:-A.C. Majumdar
 B:-C. Sankaran Nair
 C:-Jawaharlal Nehru
 D:-Subhash Chandra Bose
 Correct Answer:- Option-A

Question #3:-The Indian University Act, 1904 was passed by
 A:-Lord Dufferine
 B:-Lord Hardinge
 C:-Lord Lytton
 D:-Lord Curzon
 Correct Answer:- Option-D

Question #4:-The Capital City of the Second Chera Empire
 A:-Mahodayapuram
 B:-Uraiyur
 C:-Naura
 D:-Ezhimala
 Correct Answer:- Option-A
Question #5:-The Gavi Eco-Tourism Project is in the district of
 A:-Kollam
 B:-Idukki
 C:-Ernakulam
 D:-Pathanamthitta
 Correct Answer:- Option-D
Question #6:-'Nirvritipanchakam' is a work of
 A:-Vaghbadananda
 B:-Kumaran Asan
 C:-Vaikunta Swamikal
 D:-Sree Narayana Guru
 Correct Answer:- Option-D

Question  #7:-The Headquarters of Gender Park is at
 A:-Calicut
 B:-Malappuram
 C:-Thiruvananthapuram
 D:-Ernakulam
 Correct Answer:- Option-C

Question  #8:-The historic 'Ezhava Memorial' was submitted in
 A:-1891
 B:-1893
 C:-1896
 D:-1898
 Correct Answer:- Option-C

Question  #9:-Which among the following is not associated with Vakkom Moulavi ?
 A:-'Swadeshabhimani'
 B:-'Al-Hilal'
 C:-'Al-Islam'
 D:-Travancore Muslim Mahajana Sabha
 Correct Answer:- Option-B

Question  #10:-The First General Secretary of SNDP Yogam
 A:-Kumaran Asan
 B:-N. Krishnan
 C:-Sree Narayana Guru
 D:-C. Krishnan
 Correct Answer:- Option-A
Question15:-

ONLINE EXAM ENGLISH MODEL QUESTIONS

This is a test to see how well you ‘know’ English. Your English language ability would be tested through questions on grammar, vocabulary, sentence completion, synonyms, antonyms, comprehension of a passage, etc. Study and answer the sample questions given below. Please remember, in the test paper there may be questions of several other types also.
Q.1-3. Directions : Pick out the most appropriate word from amongst the words given below each sentence to complete it meaningfully.
Q.1. He quickly glanced .............................. the book to find what it said about the Indian economy.
(1) at (2) through (3) in (4) to (5) over

Q.2. The counsel urged the court to ........................... down the obnoxious law.
(1) enact (2) enforce (3) cancel (4) strike (5) declare

Q.3. The local official ........................... the Minister of the situation.
(1) explained (2) warned (3) apprised (4) told (5) intimated

Q.4-5. Directions : Read each sentence given below to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part of the sentence is
your answer. If there is no error, the answer is ‘No error’. (Ignore errors of punctuations, if any)

Q.4. I am twenty / two years old / when I first / joined the bank. No error
 (1) (2) (3) (4) (5)

Q.5. To the Hindus / the Ganga is / holier than / any other river. No error
 (1) (2) (3) (4) (5)

More questions -Click here

ITI FITTER EXAM QUESTION ANSWERS

Question #1. The surface speed of vitrified bond wheel is
a) 1990 RPM
b) 2090 RPM
c) 1530 RPM
d) 2100 RPM
Answer:a) 1990 RPM
Question #2. Taper shank drills reamers lathe centers are used on morse taper is
 a) MT0 to MT1
b) MT0 to MT4 
c) MT0 to MT3
d) MT0 to MT1
Answer:b) MT0 to MT4 

Question #3. The word micrometer 19 inverted in the country of
a) France
b) Germany
c) Greek
d) Novay
Answer:c) Greek 

Question #4. Balancing of wheel produces the
a)Good finish 
b)  light sand 
c) more sparks